tiistai 1. helmikuuta 2011

Portaiden suunnittelua ja hintavertailua

Rappusten hankintaan on liittynyt aika paljon, suorastaan sanoisin että TOSI PALJON suunnittelua ja liikkuvien osien näpräilyä.

Meille tulee siis L-muotoinen porras, muotoillut käsijohteet ja reisilankun päältä lähtevät neliskanttiset pinnat. Haluamme ne paikalle asennettuna. Askelmat ja käsijohde koivua (kestävämpi) harmaaksi maalattuna sekä muuten valkoiseksi maalattu - umpiporras.

No ei silti ihan niin helppo juttu vaikka moni asia oli tvalmiiksi harkittu :-)

Halutaan umpiporras eli komero alle (ja mahtuuko se vai ei), portaat vs. olohuoneen oviaukko (näkyykö reisilankku olohuoneesta vai ei?), lyökö portaita laskeutuessa päänsä välipohjapalkkiin vaiko eikö.

Ja sitten vielä portaan viereisten kiviseinien pintamateriaalin valinta, koolataanko vai ei. Ja rappujen määrä yhteensä sekä mutkan rappujen määrä. Vaikuttaa myös portaiden kaltevuuteen ja kokoon.

Ja sitten vasta päästään siihen ulkonäköpuoleen, jossa siinäkin oli jonkin verran miettimistä (kun petsi on nou-nou).

Tässä raksamiehen yönkähmässä wordilla näpräämiä kuvia :-D 
Porras tulee olohuoneen oviaukon päälle jonkin verran (kuva eteisestä olohuoneeseen päin kohti oviaukkoa):
Siivouskomero rappujen alle eli oikealla hahmoteltu siivouskomeron mahdollista korkeutta sekä mietitty sitä, että kuinka paljon rappujen ja välipohjan väliin jää vähimmillään tilaa (lyökö portaita alas tullessa päänsä välipohjapalkkiin :-)
Sitten sitä ulkonäköä. Suurinpiirtein tällainen olisi kiva. Paitsi että tulee umpiporras eikä raput ole puunväriset
 ja tolpatkaan ei ole tuollaiset vaan tolpan pää on neliskanttinen tasainen, kuten seuraavan kuvan TT3 (vai laittaisiko sittenkin TT2 tai TT6?).
KJ1 tuosta ihan ok
RKV2 valkoisena ihan kiva
Ja portaan viereinen kiviseinä verhoillaan helmipanelilla -täytyy miettiä jatketaanko sitä olohuoneen vastaiselle seinälle vai ei.

Ja niin ne värit. Muuten valkeaksi maalattua mäntyä, mutta askelmat ja käsijohde lattianväriseksi helmen harmaaksi maalattua + lakattua koivua, jos se kestäisi kulutusta paremmin. Eli valkoharmaat maalatut raput.
Niin ja niitä hintoja. Tähtiportaalta saatiin parasta ja aktiivisinta palvelua, vastauksia kysymyksiin ja tuote vastaa tarpeita. Reisilankun paksuus oli sentin verran järeämpää kuin muilla, värit onnistuivat, mallit oli kivoja yms.

Eli jos Tähtiporras oli vertailutaso, niin sama tuote
- Lappiporras1000€ kalliimpi
- Westwood oli ilmeisesti halvin, tosin askelmat mäntyä ja valkoiseksi maalattuna ja runko ohuempaa materiaalia (32mm), asennuksen kanssa hinta 700€ halvempi. Eli olisi varmaan mennyt parannuksien kanssa aika lähelle Tähtiportaan hintaa, tai ollut ehkä hiukan halvempi.
- Oksapuu ei koskaan vastannut tarjouspyyntöön, vaikka hoputin ja kyselin perään.

Eli näillä tiedoin valituksi tuli Tähtiporras. Toimitusaika sovitaan viikolle 11.

4 kommenttia:

lattenainen kirjoitti...

moikka,

paljonko portaille tuli suurinpirtein hintaa? Olemme ostamassa portaita keväällä valmistuvaan yläkertaan, ja olisi kiva tietää missä hinnoissa liikutaan!

kiitos jos vastaat!

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Hei hei!

Meidän raput maksoi 4200 e. Tähtiporras oli toimittaja. Hiukan oli asennuslaadun kanssa sanomista, tulivat kyllä sitten ajan kanssa korjaamaan mokansa. Muutama kuva portaista asennusvaiheessa:

http://heimerakennetaan.blogspot.fi/2011/07/kuvia-portaista.html

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Kiitos palstastasi--miten paksut nuo askelmat ovat?

30 mm?

Toinen rakentaja

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Heippa!

40 mm koivua - eikä niissä olekaan juuri naarmuja tai kolhuja :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...