torstai 24. maaliskuuta 2011

1456 m lattialautaa paikoillaan

Terveiset tuuliselta Pyhätunturilta!
Laitan tämän kevätkuvan tähän nyt kun täällä Lapissa on niin kylmä! Kesä saisi tulla! :-D
Miehet ovat raksalla painaneet hommia koko viikon ja kissanhoitaja ja talonvahti raportoi, että hienosti etenee.

Tilasin siis reilun 150 neliön puulattiaa varten 160 m2 lautaa. Eli juoksumetreinä 120 mm leveätä lautaa tuli hankittua 160 m2 x 9,1 =1456 jm. Eli varmuusvara 6,6%.
Arvauksia, paljonko lautaa jäi tähteelle? :-D

Useinhan pidetään 10%:a rakennustarvikehankintojen varmuusvarana. Sehän tuottaa 10% ylimääräiset tarvikekulut ja pahimmillaan samanverran hukkaa. Välillä tietysti tulee arvioitua väärinkin omat hankinnat ja silloin on kiitollinen, kun on hankkinut riittävästi.

Joissakin materiaaleissa, erityisesti maaleissa ja pintamateriaaleissa, saattaa materiaalierien välillä olla väri tms. eroja, joten on hyödyksi hankkia riittävästi kerralla. Jotkut materiaalit taas ovat niin kalliita ja nopeasti pilaantuvia, ettei viitsi ylimääräistä ottaa jos ei ole pakko. Kuten uunikuiva lattialauta, jonka pilaantumisaika on se viikko.

No, näitä lattialautoja hankkiessamme (Kyyjärven sahalta) suosittelivat, että ympäripontatulle, valmiiksi lajitellulle ja tarkastetulle lattialautatavaralle 5% varmuusvara riittää. Eli 150 m2 x 1,05 = 157,5 m2. Pyöristettiin 160:een ja sovittiin, että tehdään vaatehuoneen pari neliötä viimeiseksi siltä varalta, että loppuukin kesken.

Tähteelle jäi 7 lautaa. Hieman alle kaksi neliötä. Eipä tullut meitille hukkapätkiä lattianteosta :-) Ja muuten hommaan meni 5 päivää. Nopeita miehiä meillä! :-D

Aika hyvin on voitu relata täällä reissussa, pari kertaa on raksalta soiteltu. Rautakauppa/Siporex-tehdas oli multiple-sössinyt meidän ovenylitys-harkkojen toimituksen ja sitä piti tässä selvittää. Muuten ei kyllä olla kuultu mitään. Eli kosteiden tilojen seiniä siellä nyt tehdään ja levytyksiä on pakkeloitu kiivasta tahtia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...