torstai 17. maaliskuuta 2011

Huonoja ja hyviä uutisia

Hyvät uutiset on ne, että päivässä pojat laittoivat puolet alakerran puulattioista! Tosi hienon näköistä puulattiaa syntyy. Matsku on hyvää. Muutama venkula on pitänyt lajitella pois, pätkitään niistäkin suorat osat talteen niin saadaan nekin mahdollisimman pitkälti käyttöön.
Huonot uutiset on sellaiset, että maalämpöpumppu inahti eilen. Putkarit tulivat paikalle tutkimaan ongelmia, mutta eivät ne selvinneet. Sähköllä vesi liikkuu nyt, muttei sanottavammin lämpene. Että sellaista! Ja nyt olisi ehdottomasti tarvittu lämpöä, koska osa lattialaudoista on vielä pinossa ja voivat venkoilla, jos kosteus nousee.

Meni luotto siihen kapineeseen saman tien, mitä jos inahtaa joskus kun ollaan vaikka poissa pidempi aika tai...? :( Pauli-putkari on ollut yhteydessä Nibeen. Mistä vetoa niin tulevat flashaamaan softan ja taas pelittää...?

Kuunnelkaapa huviksenne tuo Raksaradion eka jakso (kts. edellinen postaus). Lämpöenergian säästön nimissä rakennuksemme ovat entistä riippuvaisempia sähköstä, sen saatavuudesta ja laitteiden toimivuudesta.Tuntuu riskinotolta.

Hyvää torstaipäivää!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti niiden lämpöpumppujen kanssa on ongelmia nyt ja tulevaisuudessa vielä enemmän. Ne tuntuu olevan jotenkin vaan tämän päivät juttu johon moni lankeaa.
Eristeiden määrää lisäämällä saavutetaan huomattavasti järkevämipi keino säästää nyt ja tulevaisuudessa.

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Kaikenkaikkiaan tarvittaisiin enemmän tutkimusta muutoksen tueksi.

osmankaami kirjoitti...

Moikka ja KIITOS! Raksatonttu tuli perille ja ehkä tänä viikonloppuna saadaan kuvakin tontusta puu-urakan keskellä..
Vielä n. 100 puuta odottaa kaatajaa joten vapaa-ajan vietto-ongelmia ei ole. ;)

Kurja juttu tuo lämpöpumppuasia, täytyykin itse vielä kerran miettiä vaihtoehtoja.

Vasara ja nauloja kirjoitti...

En tiedä onko tällainen yksittäinen juttu syy muuttaa suunnitelmia.

Sähkölaitteista, verkoista yms riippuvuus on ylipäänsä aika kurja juttu. Loma-ajat yms - pitääkö jatkossa jonkun jatkuvasti vahtia kaikkia laitteita, joita taloissa on, silloinkin kun asukkaat ovat poissa...

RaksaLapista kirjoitti...

En mitenkään tahdo maalailla, mutta kaksi tuttuani tilasivat molemmat Niben pumput yhtaikaa viime kesänä ja molemmissa oli jokin piirikortti rikkipoikkipuhki.. Toisella oli 6 viikkoa pumppu pelkästään sähkökäyttöisenä kun ei tapahtunu maalämpöpuolella mitään. Mutta nyt ne on molemmat kuitenkin toimineet kortin vaihdon jälkeen, ja ovat tyytyväisiä molemmat. Meillekin tulee ens kuussa pumppu mutta päädyimme Lämpöässään monestakin syystä. =)

Toivottavasti ei teilläkään ole vika kummoinen..

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Hmmm, tutulta kuulostaa. Piirikortti siitä on rikki ja se on nyt kytketty irti. Kyseessä sellainen, jolla voidaan säätää kiertoa, siis katkaista se tarvittaessa. Nyt talvella kierto olisi joka tapauksessa päällä, joten asia ok. Kesällä pitäisi saada pois, eli siinä vaiheessa koneen pitäisi olla kunnossa :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...