tiistai 8. maaliskuuta 2011

Tilitän taas

"Ihanaa, kun saa tehdä omaa ja valita kaiken itse, niin että lopputulos on juuri oman näköinen." NOT!

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Eikun siis ... rakentajaa.

Luin tässä eilen illalla kaikkia tuttuja plokeja - ja ihan hurjan määrän työtä on jengi tehnyt kaikkien talon pienten yksityiskohtien pohtimisessa. En minä vaan jaksa enää perehtyä, putosin nyt tähän kattopanelien hankinnan tuottamaan hässäkkään. Apuvata minulle.

1. Kylpyhuonekalusteet. Hanat, suihkut, pytyt, sen sellaiset. Luen näitä toisia plokeja, kun siellä on tehty kaikki vertailut ja ihmiset ovat onnistuneet kaivamaan itsestään sen oman yksilöllisen suihkumaun. Epäilen olevani meidän perhekunnassa se, joka valinnat joutuu tekemään. Miten vessanpyttyjä vertaillaan? Perstuntumalla? Ja joillakin messuilla huomasin sen, että jotkut vessahanamallit on sellaisia, että kädensija tökkää helposti käteen niin, että ottaa kipeää. Sellaista en ainakaan halua. Muusta en tiedä. Pitäisikö?

2. Keittiö? Kun tehtiin edellinen remppa, onnistuttiin hyvin. Pitäisikö tästä keittiönhankinnasta olla jotenkin paniikissa kun on nainen kerta. Suunnittelija teki mallin, en keksinyt siihen mitään parannuksia. Onko tilanne siis hyvä vai huono?

3. Valaistus. Onneksi se on lyöty lukkoon ja katossa rasiat paikallaan, että ei voisi muuttaa mitään vaikka haluaisi tai keksisi jotakin haluta. Jostakin lumeneista ja lukseista tyypit kirjoittelee, valojen väreistä ja sellaisista ovat löytäneet itselleen mielipiteet. Onneksi meillä on isot ikkunat, huh!

4. Sähkötökkelien ulkonäkö. Olen tottunut siihen, että sähkörasiasta kurkkii porsas ja valonkatkimet on sellaisia naksahtavia nappuloita - ei hipaistavia tai kierrettäviä tai muitakaan ... vaikeita. Miksi näitäkin täytyy olla niin monenmoisia? Että joutuu päättämään?

5. Valokuvatapetit ja kuvatapetit ja sellaiset. Näistä en tiedä mitään. Näitä ihmiset tuntuu laittavan. Ehkä me ei... ainakaan ei kannata pikkutytöille näyttää, että sellaisia onkaan. Rupeavat vielä vaatimaan niitä kirahveja, jotka seisoo norsun päällä, jotka seisoo seepran päällä. Joutuisin vielä itse ne sinne seinälle virittämään. Ei, ei  seeproja meille.

6. Kodin tekstiilit. Onko muita tekstiilejä, kuin matot ja verhot. Näistäkään en ymmärrä. Kysyn Taijulta.

7. Pihasuunnittelu ja valaistukset? Mmmmhhhh? Ulkona on kyllä aika pimeä, täytyy sinne jotain ... että näkevät jänikset eteensä pihalla pomppiessaan. Onneksi varaukset on valmiina.

Keksisin näitä vaikka kuinka paljon lisääkin, tarpeellista.

8. Kiuas. No puu ja jatkuvalämmitteinen, herranjestas sentään. Sitten niitä on kaikkia Harviaa ja Narviaa ja Misua ja Aitoa ja epäaitoa. Mistä niistä tietää, että mikä on parhaasta pellistä tehty. Olen kuullut, että ne hajoavat käsiin, kun vähänkin tuuppaa liian isoa pökköä pesään ja peräseinä menee puhki. Onkohan näin.

9. Kodinkoneet. Ummmh. Pitää hankkia ainakin yksi kokonaan uusi kone ja tehdä valinnan vaatima ajattelutyö. Tekniikan maailma voisi testata kuivausrummut, plz.

10. Ja huonekalujen hankinta. Eiiii. Ruokapöytä ja tuolit siihen on ainakin pakko hankkia.

Pfff. Nyt rauhallisesti vaan ja kuppi kahvia. Tiistaipäivää.

12 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Tämä tilityksesi sai minut hyvälle tuulelle :)
Vielä ei ole tarvinnut hengittää paperipussiin, mutta ehkä sekin päivä tulee, ennen kuin talo on valmis.

Harri kirjoitti...

Heh.. taitaa olla paree ottaa toinen kuppi kahvia :-)

Monesta kohdasta olen kyllä samaa mieltä.

Mari kirjoitti...

Heh.

Täällä toinen jolla ei ole niin jyrkkiä mielipiteitä...mistään. Hanat meille kelpasi esim. lähestulkoon ne mitä lvi-suunnittelija ehdotti. Toiset jaksavat metsästää niitä ympäri maailmaa, kunnioitettavaa määrätietoisuutta.

Laminaatti, laatat ja varsinkin maalin sävyt aiheuttavat ahdistusta vaikka projektin alussa puhkuin intoa ja olin varma että tämä on se hauskin osuus....raksaväsymystäkö?

No on minulla joku ajatus mitä tahdon, mutta vertailla ei jaksaisi enää yhtään.

Oman kodin onni 2011 kirjoitti...

Tuttua juttua...Itse yirtän vaan valkata sillä "ohjeella", että molempien silmiä miellyttää, on niin yleistä merkkiä, että hajotessa saa varaosia ja että sopii meidän budjettiin. Nämä ohjeet pätee esim. hanoihin... Mua ahdistaa myöskin tää erilaisten tuotevaihtoehtojen määrä. miten voi valkata esim. tapetteja, kun on ziljoona eri vaihtoehtoa?

On myöskin vaikeeta valkata jotain värejä, kun kaikki värit pystyy ainoastaan näkemään paperilla tai vaan päässään. Koita siihen nyt sitten valita yhteenaopivia sävyjä...

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Hirvilinnan Marialle suuret kiitokset, sinun blogin kautta löysin tapetti-nettikaupan jossa oli noin 30 eri tapettimerkkiä ja 1000 eri tapettia!

Homma helpottui taas kummasti... NOT!

;-D

Päivi kirjoitti...

Voi kuulostaa niin tutulta, juuri tallomme samassa suossa ja jo vierailu yhdessä ainokaisessa kaakelikaupassa panee pään pyörälle.. mite noista sadoista laatoista pitäisi osata valita juuri ne meille sopivat ja kun pitäisi vielä jaksaa tutustua naapuriliikkeen vastaaviin. Mutta ei kais se kun täytyy vaan yrittää pilkkoa tätä projektia pienempiin palasiin ja tehdä osa kerrallaan niin kuin mies järkevästi ehdotti.

Minna kirjoitti...

Heh, ihana kirjoitus. Minä väsähdin myös ekan kerran jo syksyllä noissa keittiöliikkeissä. Ensin suunnittelu oli hauskaa, mutta kun samassa liikkeessä istuttiin kolmatta kertaa ja koko illan ja sitten vielä sama kolmessa muussa liikkeessä, niin aloin olla valmis ottamaan minkä keittiön tahansa. Nyt olen tietoisesti siirtänyt materiaalivalintoia lähemmäs toteutusta, koska olen onneksi yleensä aika perusjuttuihin tyytyväinen, eikä meillä edes ole muuton suhteen kiirettä, eli jos jossain menee kauemmin, niin sitten menee. Ainoa mitä yritän tässä nyt miettiä valuja valmistellessa, on sähkötöiden suunnittella, sillä inhoan ylimääräisiä johtokasoja hyllyjen takana ja pistorasiat kun aina tuntuu olevan väärissä paikoissa. Onneksi isäni on meillä sähkömiehenä, niin voi tehdä vielä viime hetken säätöjä. Tsemppiä valintoihin!

osmankaami kirjoitti...

Oih, ihanaa!

Itse mietin kaikkea ärsyttävyyteen asti käytännölliseltä kannalta; eilen uhkasin keittiökauppiasta, että tulen paikan päälle pullataikinan kanssa testaamaan eri pintavaihtoehtoja. Mies kalpeni, tiedä sitten miksi...

Mutta joo, meillä ohjenuorana on käytännöllisyys ja käytännöllisyys ja käytännöllisyys ja sitten hiukan myös kauneus.

Tapetteja ei. Menisi hermo valintoja miettiessä. Maalia pintaan vaan. Hanat tulee olemaan "samaa kuin aina ennenkin" eli Hansgrohea.

Laattojen suhteen keksin "hyvän idean" eli sama ladonta jatkuu myös ulkolaatoissa; tämä sitten rajaa mahdollisuusksia. Eiku hetkinen.

Tässä hommassa pätee ilmeisesti paras saamani neuvo: "Tee päätös ja pysy siinä." Eli kun päätät jonkin kohdan, niin älä enää viikon kuluttua mieti, olisiko sittenkin pitänyt... 10 vuoden kuluttua sillä ei ole mitään väliä. Tuskin enää vuodenkaan.

Tsemppiä! Onneksi vertaistukea on saatavilla monin verroin!

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Minä se koitan panostaa ja kirjoittaa järkevää blogia ja järkevistä aiheista ja sitten kun avaudun ja kiroilen, SITTEN lukijakin innostuu ja kommentoi! Miksei kukaan teistä kommentoi minun järkeviä kirjoitelmia?

Mä tiedän sen: kuka nyt asia-aiheista jaksaa lukea saati reagoida, kun pää täynnä kaikkea järkevää ja kustannusvertailua aamusta iltaan.

Pitäisiköhän alkaa kirjoittaa jatkossa vaan tajunnanvirtaa :-)

Tiia kirjoitti...

Sun pitää saada tänne tykkää -nappi! =)

Vasara ja nauloja kirjoitti...

Niin varmaan täytyisikin :-)

Kommentit on kyllä kivoja, ihan parhaita. Lisää lisää vaan :-)

junglehouse mom kirjoitti...

Löysin tänne ekaa kertaa ja ompas varsin viihdyttävä blogi ;) Itsekkin ihan pihalla kaikista raksajutuista ja mun pitäis myös olla se valitsija ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...