tiistai 15. maaliskuuta 2011

LVI:stä on nyt L valmis.

Raksalla on aherrettu niin, että kauhistus plokkaamiselle ei meinaa enää jäädä aikaa :-) Pidettiin yhden hyvän ystävän kanssa pakkelitalkoot viime viikon to-la. Kiitos Hanna!
Näkyviin jäävät kiviseinät vedettiin hienotasoitteella - ihan tosi hyvin osattiin, vaikka amatöörejä ollaan. Taputeltiin siinä toisiamme olalle. Eipä sitä tiedä, missä kaikessa sitä onkaan luonnonlahjakkuus - esimerkiksi justiin pakkelointihommissa - jos ei ikinä tule kokeilleeksi.

Niistä seinistä ei valitettavasti ole nyt kuvaa (mitä nyt tuossa yläkuvassa näkyy vasemmalla). Pitää ottaa kuva sopivalla aurinkokelillä, että näkyy miten särmät nurkat on nysvätty! Puolitoista säkkiä tasoitetta saatiin häviämään kolmessa päivässä ja imuri tukkoon hiomapölystä, jes.

LVI-miehiä on näkynyt. Ne on olleet hommissa niin paljon, että kaksi sukupolvea harjoittelijapoikiakin on ehtinyt käydä paikalla :-D Nuoret LVI-miehet ei muuten pidä enää "tupakanmittaista taukoa" vaan Chiquita-banaanin mittaisen.
Meidän LVI-miehen vinkki omakotirakentajalle: pyri sopimaan niin, että työmaallasi olisi vakiputkari. Eli tietty mies tekisi mahdollisimman paljon. Helpompaa putkarille, helpompaa ja edullisempaa sinulle. Meidän LVI-urakoitsijalla on ilmastointi-, vesi/viemäri- ja lämmitysmiehet erikseen. Siinä on puolensa, erikoismiehissä. Mutta huono puoli on siinä, että vesiputkari ei tiedä mitä lämmitysputkari aikoo tehdä. Ja mitä tiloja hän saattaa tarvita.

Esimerkki: nuo vesijohdot tuossa, punaiset ja siniset. Ne oli vedetty niin, että kaikki kattoa olisi pitänyt tuoda alas, jotta muidenkin vehkeet mahtuu ja ne saisi vielä piiloonkin. Onneksi Pauli-putkari löysi ylimääräisen mutkan ja saatiin löysää. Ei tarvitse koteloida joka nurkkaa :-D
Ja sitten kellariin. Sinne on rakennettu myös melkoinen kuparihimmeli. (Olen pyytänyt pistämään kupariputkien sahausjätteen talteen - kupari on 6 euroa kilo! Saadaan ensi talvenakin ruokaa, kun raksalaskuja maksellaan :-P )
Iltatarkastukselta kotiutui tyytyväinen raksamies! Tyytyväinen siksi, että tuo pömpeli sisältää Edistyneempää Teknologiaa. Mikäs sen ihanampaa."Tuossa on niin paljon säätöjä, että sen saisi varmaan konffattua tanssimaan polkkaa! Mieti tuo laite on vaan jotain 5000€, kännykkä taas 1000€ ja tuossa on sentään kaikenlaisia toiminnallisuuksia ja softaa!" Tämä siis Nokia-insinöörin suusta..

Niin. Käyttöliittymä on ainakin aika hifi. Ja se osaa lämmittää vettä! Soittaa sillä ei voi - eikä se mahdu taskuun. Vertaile nyt sitten näitä :-D
Lämpöpiirit näytti nyt sellaista, että kaivosta sisääntuleva vesi on 6,7-asteista. Käyttövesi 40-jotain astetta ja putkistoon menevä oli 31. Betonilaatan sisältä tuli ylläripylläri aika kylmää takaisin, puulattian alueella ei niin  kylmää. Tulikohan tuo nyt ilmaistua riittävän tieteellisesti, tsihi. Joka tapauksessa: PUMPPU ON PÄÄLLÄ! Ja lämpöä tulee taloon jotenkin muutenkin, kuin halkolaatikossa kantaen (roskapuu on loppu)  :-D

Huomenna ovat taas timpurit talossa ja alkaa lattian teko. Kyyjärven sahan herra Pölkki (!) soitti aamulla ja kertoi, että sahan oma auto tuo laudat huomenna illalla suoralla kuljetuksella. Talossa on 19-21 astetta lämmintä ja kosteus 48-50. Liian kosteata. Mutta minkäs teet. Ensi yönä on pakkasta, jätettiin ikkuna raolleen. Talo voisi nyt hengittää ulospäin. Kyllä se siitä kuivuu.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...