lauantai 5. maaliskuuta 2011

Sutimista on harjoiteltu

Tänään iltapimeällä kasin jälkeen hain Lohjan keskustan (E)SSO-huoltsikalta kolme rullaa jätesäkkejä, kumihanskoja, tiskiharjan ja yhden tölkin Crowmooria. Huppu silmillä. Kassalla havahduin, että herranjestas, taidan olla aika epäilyttävä näky :-))) Hirveä selittämisen tarve iski :-)

Jätesäkkejä ja kumihanskoja...huppu silmillä... No, kun ulkona tuuli ihan jäätävästi, piti vetää huppu päähän, kun meinasin paleltua jo parkkiksella. Jätesäkkejä - niin, huomenna on taas raksan siivousta. Kumihanskoja - maalaushommissa tarvitsen. Tiskiharja - no, kun keittiön tiskiharja tuhoutui telauskaukaloita puhdistaessa. Sipalia ostin muuten vaan, saunassa sitä tarvitaan. Karkkipussi oli onneksi myös ostoslistalla, tosin sekin mustaa salmiakkia o.O

Onneksi täti ei soittanut poliisia että nyt tuo nainen on varmaan kaltannut jonkun ja menossa siivoamaan jälkiä. Jotakin siinä tiskillä mutisin siivoamisesta :-) Voi kehveli :-)))

Niin siitä maalauksesta sillä Tunto Hienolla. Ei ole kyllä minun hommaa. Se pinta näyttää minun jäljiltä ihan juuri siltä mitä se onkin. Eli laiskan ratkaisu, kun ei jaksa alkaa tasoitteen kanssa nysväämään.

Minusta se on aivan sama, millä sitä Tuntoa kuvioi... lopputulos on suttuinen. Oli leveää liippaa, kapeaa, tosi kapeaa. Sitten karkea harja, maalisivellin, rätti. Setä oli kaupassa sanonut, että kannattaa sellaisella pehmeällä katuharjalla vedellä. No en vedellyt sellaisella, vaikka minustakin sillä pehmeällä siveltimellä tuli paras jälki. Tummahko myrskyisen meren sininen ei myöskään ollut hyvä väri. Kokeilin myös vetää tumman päälle vaaleata ja kuvioida, ei hyvä sekään. Liipat on ainakin ihan hanurista.

Hirveä siivo tuli kaupan päälle, kun kymmenen eri kapinetta oli siinä tahnassa.

Tein siis harjoitusseinän ja sitten harjoittelin vielä gyproc-palasiin. Harjoitusseinän hioin ensin kertaalleen hiomakivellä ja maalasin ensin matalla pohjamaalilla. Laitoin Tuntoa ja aloin kuvioida - aika paljon nousi niitä Serpon kuitukarvoja pystyyn sieltä :( No, hion huomenna uusiksi ja laitan toisen kerroksen sitä maalia.

Tikkurilan Taika-helmiäislasyyriä kokeilin myös. No, sellaistahan se on. Kiiltävää. En tiedä siitäkään.

Että ehkä ensi viikon sutitalkoot muuttuukin liippatalkoiksi? Ehkä parempi niin, menee koko raksabudjetti muuten noihin hirmukalliisiin erikoismaaleihin.

Osastoa "Don't try this at home" tämäkin. Huomenna jatkuu harjoitukset!

2 kommenttia:

Marko kirjoitti...

Joo tuli kans kokeiltua tota "pussi"-telausta harmonyn kuviomaalilla. Kuvio sinänsä onnistu, mutta väri oli täysin pielessä. Tunto hienolla ja sellasella muovilanka-kuviotelalla olis alakerrassa kans tarkotus tehdä yks seinä, saas nährä kuin käy...

Vasara ja nauloja kirjoitti...

No onnea matkaan! Me lähdetään tänään hienotasoitekaupoille.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...