keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Radio-ohjelma rakentajille

Länsiuusmaalainen YLE Västnyland lähettää keskiviikosta 16.3.2011 alkaen radio-ohjelmaa ruotsinkielentaitoisille rakentajille. Allekirjoittanut bloggaaja on käsikirjoittanut sen omin pikku kätösin :-)

YLE Västnylandin "Raksaradio" siis keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.30-aamu-uutisten jälkeen.
Ensimmäisessä jaksossa aiheena on energiatehokkuustavoitteet, niiden konkreettiset vaikutukset pientalorakentamiseen.

Jaksot voi kuunnella YLE Västnylandin kuuluvuusalueen ulkopuolellakin netin kautta. 8-osainen ohjelmasarja tulee olemaan saatavilla YLE Västnylandin internetsivuilla. Siellä voi myös esittää kysymyksiä tulevista aiheista.

Ensimmäisessä jaksossa haastateltavana ovat Ympäristöministeriön ylijohtaja ja rakennetun ympäristön osaston johtaja Helena Säteri sekä Raaseporin kaupungin kaupunginarkkitehdin tehtävästä eläkkeelle jäänyt Yrjö Sahlstedt. he kertovat pientalojen energiatehokkuustavoitteista.

Mutta miksi radio-ohjelmaa rakentajille? Rakentamisessa tapahtuu paraikaa paljon muutoksia. Markkinoilla jylläävät kauppiaat, joilla on kontaktipintaa rakentajiin.

Ohjelman tarkoituksena on tuoda näkökulmia siihen, millä keinoin oman rakennushankkeen tai asumisen ympäristövaikutuksia voi vähentää samalla, kun rakennuksen laatu paranee ja turhat kustannukset vähenevät. Asiantuntijoina kuullaan oman alueen väkeä, kuntien, yritysten ja muiden toimijoiden edustajia. Lisäksi jokaisessa jaksossa kuullaan Kaj Kunnaksen pakina jakson teemasta.

Muiden jaksojen teemoina ovat talotekniikka, rakennuksen elinkaari ja rakennusmateriaalit, remontoiminen ja purkaminen, materiaalin säästäväinen käyttö rakennushankkeessa, rakennusjätteen käsittely, rakennusmateriaalien ja -osien kierrättäminen sekä jätevesiasiat.

svenska.yle.fi

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...