perjantai 4. maaliskuuta 2011

Valmiina lattioiden lyöntiin

Jees. Viikko on taas rypistetty raksalla. Tai itseasiassa muutama päivä vain, kun miehet olivat toisella työmaalla välissä laittamassa omatoimirakentajalle panelointihommat käyntiin :-)

Nyt on siis lattiat villoitettu myös alakerrassa, yläkerta pääosin levytetty ja ennenkaikkea: alakerrassakin asennettu lämmönjakolevyt paikoilleen. Tuohon vedetään siis lattialämpöputket nyt paikoilleen ja viikolla 11 eli kahden viikon kuluttua alkaa lattioiden paukuttaminen.
Lähikuvaa lämmönjakolevyjen asennuksesta.
Ilmastointimiehet ovat myös olleet paikalla. Tätä kuvaa katsellessa itselleni ei tule muuta mieleen kuin että mitä ihmeen järkeä tällaisessa oikein on? Kyllä on vaikeaksi mennyt.
Keli lauhtui ja heti hyppäsi tuo ilmankosteus 15% ylöspäin. Tuollaiset lukemat saatiin nyt meidän taloon aikaan pelkästään puuhellaa lämmittämällä. Ja tämä siis alakerrassa ja kiviseinässä kiinni. Eli hyvin pysyy lämpö, vaikka edelleen onkin väliaikainen ulko-ovi.
Ennenkuin lattioita ruvetaan lyömään, oli timpurimestarin toiveena saada kosteusimuri paikalle. Ensi viikolla kytketään lattialämpö jo päälle. Saadaan siis talo lämmitettyä sinne 20-25 välille, olkoon siinä tasossa viikon verran ja kosteusimuri lisäksi päällä, niin eiköhän sinne 40% kosteuteen päästä ihan hyvin.

Puulattiakuorma on tilattu tontille torstaina 17.3. Miehet tulevat pari päivää aikaisemmin.

Kävin hakemassa itselleni viikonlopuksi vähän askartelutarvikkeita kiviseinän pinnoitusharjoituksia varten. Taika-helmiäislasyyria, eli sellaista maalia, jossa on metallista helmiäiskiiltoa. Se on hopeanväristä, siis harmaata. Harjoittelen niin, että ensin valkea pohjuste, sitten lasyyri. Lopuksi päälle ohut kerros valkoista Tunto Hienoa, joka harjataan karkealla harjalla niin, että sitä harmaampaa kiiltävää tulee alta näkyviin vähäsen.

Ja jos luotto taitelijan taitoihin ei ole ihan satarosenttinen niin ajattelin siis harjoitella siivouskomeron sisäseinään :-) Viikonloput!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...