tiistai 15. maaliskuuta 2011

Lattianteko alkaa n-y-t- NYT

Puutavarat saapuivat tänään iltapäivällä! Kyyjärven auto ajoi minua kylällä vastaan :-)
Semmoista tavaraa sieltä tuli. Sekapakettia. Siinä on sekamittaista tavaraa, pääosa noin nelimetristä, mutta on joukossa viisimetrisiä ja metrisiäkin. Harmi vaan, että paketit ovat noin suuria, etteivät vaan ala kieroilla kun ne joutuu avaamaan.... Pistettiin tiiviisti yhteen pinoon kaikki, kai ne painollaan pitävät toisensa paikallaan.
Heti kyllä saatiin tuoreeltaan kuunnella epäilyä, että tuollaista pätkää sitten tilasitte. Minun mielestä kuitenkin aivan ok. Vai olisiko se sitten tehtävä tasamittaista ja heitettävä joka oksanhalkeaman kohdalta hyvä lauta poikki ja sahalla jätteeksi? Sahata jotenkin luonnottomasti tasamittaiseksi. Ketä se hyödyttää kun jatkoja joutuu tekemään kuitenkin?

Näissä huonot kohdat on vaan otettu pois ja laitettu pätkät mukaan. Jos tästä luonnonvarojen kestävästä käytöstä halutaan puhua, niin minusta tässä on hyvä esimerkki siitä. Hyötykäyttöön vaan pätkätkin. Päätypontti kun on, ei mitalla ole väliä. Laitetaan ne lyhyemmät pätkät sellaisiin tiloihin, joissa joutuisi muutenkin pätkimään - esim. vaatehuoneeseen ja yläkerran porrasaukon viereen.
No niin. Hirmuinen säpinä meillä on ollut kuivatella taloa talven kosteudesta. Huh sentään, meinasi ihan ressi tulla siitäkin. Koko talvi me on taloa lämmitetty minkä on ehditty ja eilen sitten saatiin oikeat lämmöt päälle. Omin voimin halkoja kantamalla saatiin kosteus sinne 51%:iin, kuivalla kelillä 46:een. Eilen sitten saatiin lattialämpö päälle ja iltapäivällä raksalle mennessä mittari näytti:
Yläkerrassa olivat ikkunat auki päivällä, kosteus putosi 10%-yksikköä (hmmm en tiennytkään että meidän yläkerran ikkunat aukeavat noinkin...!). Täytyy sanoa, että kelit suosivat kyllä meitä nyt. 36% on oikein hyvä. 40 oli tavoite.
 Lattiantekijän säätiedotus
Huomenna alkaa pora surisemaan. Eilen vielä tehtiin viimeistelynä merkinnät kaikkien vesiputkien reiteistä lattiassa. Että ei nyt sitten surahtaisi putkeen...
 Nyt peukut pystyyn että menee hyvin eikä tule reikiä! :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...