tiistai 9. elokuuta 2011

K3 - 2000-luvun rintamamiestalo

Uutisia täältä meiltäpäin :-) Rintsikka-perinnettä herätellään eloon.

Tiedote:
Suomen Kulttuurirahasto haluaa edistää kestävää ja laadukasta rakentamista. K3-pientalot tarjolla 2000-luvun rintamamiestaloiksi.
Suomen Kulttuurirahasto kantaa huolta suomalaisen rakentamisen laadun ja moniarvoisuuden sekä asumisterveyden tasosta. Rahasto toimii nyt myös pientalorakentamisen kansallisena uudistajana julkistamalla viisi suunnitelmaa teollisesti valmistettavasta tulevaisuuden pientalosta.

Kulttuurirahaston ja Fiskarsin Kiinteistöjen tavoittelemassa luonnonmukaisessa pientalomallissa ilmanvaihto on painovoimainen, ulkovaipan rakenteet on toteutettu ilman muovista höyrynsulkua ja lähes kaikki materiaalit ovat uusiutuvia. Kaikki suunnitellut talot täyttävät vuonna 2012 voimaan astuvat rakennusmääräykset.

Päästövähennyksiä tavoitellaan lämmitystapavalinnoilla, minimoimalla sähkölaitteiden määrä ja suosimalla vähäpäästöisiä materiaaleja. Suunnitteluratkaisut tukevat ympäristöä säästävää elämäntapaa.

Suomen Kulttuurirahasto on lunastanut arkkitehdeiltä suunnitelmien kaikki oikeudet ja sallii niiden vapaan ja vastikkeettoman käytön sekä yksityisesti että elinkeinotoiminnassa. Tarkempia tietoja hankkeesta ja taloista on osoitteessa www.skr.fi/k3.

*****

Kesän uutisia, mutta otetaanpa tämäkin talteen :-) Herääkö tästä ajatuksia?

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...