sunnuntai 21. elokuuta 2011

Lampaadaa ja viimeistelytöitä

Viikonloppu meni loistavasti yläkertaa viimeistellessä. Kukahan kaveri se sanoikin, että omakotirakennuksessa parasta on se vaihe, kun tehdään huoneita yksi kerrallaan valmiiksi. No, sellaista fiilistä on saatu nyt - vihdoin - mekin maistella :-)

Tässä tunnelmia lauantai-aamulta, pahoittelen videon suurta kokoa & huonoa laatua - editoin sen kyllä, mutta Blogger rusensi sen omatoimisesti 320-resoluutiolle :/ No musa kuuluu ja hihittelyä :-)
Oltiin pitkästä aikaa ihan koko viikonloppu raksalla. Se on ollut meille aika harvinaista, kun lasten kanssa on saanut olla raksalla aina vähän varpaillaan - toisen aika menee vahtimiseen.
Mutta nyt alkaa talo olla jo niin pitkällä että ipanatkin viihtyy.
Isompi tipunen haki kuulosuojaimet, kun isi paukutteli naulapyssyä viereisessä huoneessa :-)
Nyt oli siis ohjelmassa makuuhuoneiden lattioiden hiontaa, pesua ja maalausta, ikkunoiden listoitusta & paklausta & maalausta, lattioiden listoitusta sekä yläkerran vessan perusteellinen pesu kalustuskuntoon.

Ja valmista tuli tosi paljon! Yläkerran ikkunat tuli valmiiksi (pientä pakkelointia vaille) ja lattiat on kaikki maalattu - isomman tytön huonetta lukuunottamatta, se kun toimii varastona. Pienen tytön huone tuli valmiiksi, samoin vaatehuone ja meidän makuuhuonekin viittä vaille!

Pienemmän tytön huone: vain ovi ja sähköt puuttuu:
Tässä viimeistelyvaiheessa kyllä tulee katsottua aika tarkalla silmällä kaikkia nurkkia ja yksityiskohtia. Niinpä kameraankin tallentui muutama juttu :-)

Tässä lattialistoja valmiiksi tulleesta makuuhuoneesta. Meillähän kävi niin, että erreyksessä osa lattialistoista maalattiin ikkunalistan valkoisiksi. Vedettiin sitten harmaata päälle. Siitä sitten miettimään, että näkyyköhän väriero kun listat ovat paikallaan...? Unohtui sittenkin kuitenkin tsekata asia. Ja sitten maalatuista pinoista listoja sahaamaan ja naulaamaan kiinni.

Ja voi kaameeta, ihan erivärisethän ne! Huijui! :-P Eikä voinut enää repiä irtikään, kun oli jo naulattu kiinni.
No, kriisi ratkesi siihen, että löydettiin pätkä tuota tummempaa listaa vaaleamman rinnalle vertailtavaksi ja kappas, on ne sittenkin ihan samanväriset. Silmä kyllä väittää muuta, kun valo tulee sivusta.
Tässä vessasta: kumpi sauma on vaaleampi ja kumpi tummempi?
No, samaa väriä ne on kumpikin :-)
Ja tässä: vaaleanvihreä lehtitapetti muuttui lattian maalaamisen myötä merenvihreäksi. Maalaamaton mäntylauta taas työntää vaaleanruskeita sävyjä. Onneksi tuli valittua tuo harmaa lattian väriksi :-)
Semmoista aikaasaannosta. Pojat tulee huomenna taas jatkaamaan. Parveketta pitäisi alkaa rakentamaan, saumata kaakeleita ja jatkaa lännenpuoleisen päädyn rimoitus loppuun.
Taas kävi viikonloppuna paljon rakennustarkastajia - tupareita kohti tässä, pikkuhiljaa! :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...