tiistai 25. tammikuuta 2011

Edistyy kohti valua

Jahas jahas taas valokuvapainotteista raporttia.
Meillä on nyt olleet sähkärit, putkarit ja muurarit pari päivää tekemässä hommia hiki hatussa.
Niinpä edistyksestä on ihan mukavasti raportoitavaakin joka päivälle.

Ja styroksejakin on levitelty. Eli tuosta nyt vähän näkee noiden tilojen kokoja. Oikealla kodinhoitohuone, takana sauna ja etualalla vasemmalla pesuhuone.
Ja tässä kuvia pari päivää myöhemmin, kun vesivetoja on tehty. Tässä kuva otettu takkahuoneesta pesuhuoneeseen päin.
Tässä toisesta suunnasta sama.
Ja kuten tuon edellisen kuvan alareunassa näkyy, tuonne khh:n kupeeseen varattiin kolo ilmastointiputkille ja kaikensortin muille putkivedoille tulla alapohjasta läpi. Tila näkyy pohjapiirroskuvassa tuolla vasemmalla pesuhuoneen nurkan takana.
Ihan kätevä kyllä, mutta siinä on suora väylä suoraan (talvisin melko kylmään) tuulettuvaan alapohjaan. Letkut ja putket tulevat ylös tuosta ja jatkavat kotelon sisällä välipohjaan.

Olisikohan tuohon läpivientiin jotain kikkaa, jolla estää kylmän ilman pääsy alapohjan yläpuolisiin osiin?? Melko hyvästi varmaan viilentää taloa, jos ei tuota tukita jollain:

Eteiseen pistettiin viime viikolla ikkunia paikalleen. Kuistin hiekkapohja on umpijäässä. Huraa. Se kun pitäisi valaa samalla kun muukin valettava ala.Siellä puhaltaa nyt lämmitin nyt jonkun aikaa, että sulaisi edes vähän.
Kurasyöppö tulee khh:n peräseinälle vasemmalle puolelle. Siinä voi sitten likaiset kengät yms huuhdella ja jättää kuivumaan. Perinteinen sijoituspaikka tälle on khh:n ulko-oven edessä, mutta ei me siihen haluttu sitä laittaa, kun tarkoitus on kuivatella likaisia kenkiä. Oven edessä olisivat aika hankalasti.
Ja sitten näitä elämän suuria kysymyksiä: kummanlainen kurasyöppö olisi kiva sinne khh:seen?

Nimittäin omatoiminen lvi-miehistö oli tuonut tuon ylemmän version tontille, ja samana päivänä olimme itse hankkineet tuon alemman.
Turha kysyäkään, alempi on kivempi kun se on itse valittu ja hankittu :-) Sitäpaitsi ylempi on jalkojen pyyhkimiseen ehkä parempi, siinä on kumimatto.

Sellaista tällä erää. Muurarikin on edistynyt.... :-))))

3 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Kurasyöpöistä tuo alempi näyttää helpommin puhdistettavalta. Kenties siihen oven ulkopuolelle voi laittaa sen, mihin ne kengät pyyhitään? Varsinkin, kun tämä kurasyöppö ei ole tulossa sisäpuolellakaan siihen oven eteen.

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Juu siis meille tulee vain yksi syöppö. Ja tuo on siis sellainen, mikä liitetään viemäriputkeen.

Tuo sileä ritilä me valittiin :-D

Jenni kirjoitti...

Hih! Yöllä kirjoitettu kommenttini oli hieman tulkinnanvarainen. En kuvitellutkaan, että tulisi kaksi syöppöä enkä ajatellut, että se toinen syöppö tulisi sinne pihalle. Ihan tavallista kenkäharjaa siis speksailin ulos. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...