keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Lattian maalaus - idea?

Olen miettinyt värejä taloon. Ei niissä muuten olisi mitään kiirettä, mutta takkaa aletaan tehdä ja siihen piti jo valita jotakin värejä. Pitäisi olla joku suunnitelma kokonaisuudesta, niin valintoja olisi helpompi tehdä. Lattiat on vaikein juttu.

Tuttavani blogista löytyi tällainen kuva, jossa on harmaaksi kuultolakattu/maalattu lattia. Tosi makea minusta.
Lakattua puunväristä tai rusken sävyillä petsattua en haluaisi. Maali taas peittää puun kokonaan, vaikka puu itsessäänkin olisi kaunis. Jotain täytyisi löytää tältä väliltä.
Opiskelin vähän asiaa Tikkurilan sivuilta ja löysin tämän:
Parketti Ässä - petsi

Sivulla viitataan tähän värikarttaan:
http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_sisamaalaukseen/kuultavat_sisavarit/

Ja annetaan vinkki että ensin petsataan halutulla sävyllä ja sitten lakataan päältä.

Olisikohan siinä ratkaisu? Mitenhän petsi-lakka pinnan uusiminen? Eli että jos lakan hioo pois, niin saako sen todella pois niin tarkasti, että uudelleenlakatessa pinnasta tulee kunnollinen?

Toisin sanoen, hallitus jätti asian pöydälle :-) Helmenharmaa maalikin on hyvä, idioottivarma ratkaisu :-) Tuo petsipinta olisi vaan elävämpi...

2 kommenttia:

Raksa-akka kirjoitti...

Uudelleen hiottaessa petsattua pintaa saattaa pinnasta tulla kirjava, mutta jos petsaa pinnan uudelleen, niin ei haittaa. Toisaalta lattiapinnassa (lankku?) on enemmän hiontavaraa, kuin huonekaluissa, joita olen käsitellyt samalla menetelmällä. Yksi vaihtoehto olisi sävyttää lattia Osmocolorin vahalla, ja päälle vielä väritön vaha ja kiilloitus.

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Moi Raksa-akka!

Kiitos kommentista. Mainio nimimerkki :-) Meillä on kotona kaksi teputtajaa, jotka kolistelee, pudottelee tavaroita yms - eli vaha ei käy meidän lattioille. Pinnoitteelta pitäisi löytyä kolhunsietoa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...