torstai 20. tammikuuta 2011

Mukavammin LEDeillä?

En ole kyllä ollut koskaan LEDien ystävä, noiden terävinä näkökentässä pistävien pikku valoneulasten, jotka nykyisin ovat niin kovasti muodissa. Myönnän kyllä, etten ole perehtynyt tarpeeksi. Ne ovat kehittyneet, ja nykyisin on tarjolla jopa lamppuja joissa on mukava värikin. Ei sellainen väräjävä jäänsininen, josta migreenin saa kertavilkaisulla. Jne. Olisin voinut lukea vaikka täältä:
Mukavammin sähköllä

Valaistuin tässä alkuviikosta. Nimittäin sähköjäniksemme, anteeksi sähköasentajamme Sähköjänis, ehdotti, että josko haluaisimme tulla hänen kotiinsa katsomaan LEDejä. Hän kertoi kokeilleensa monenlaisia ja löytäneensä hyviä ratkaisuja. Harmi kun ei ollut kamera siellä mukana, mutta tässä Oversolin sivuilta:
Valoa on mutta lamppuja ei näy missään, jes.  Ja lisää täällä: Kuvagalleria LEDinauhoista

Mutta siis asian ydin oli epäsuora valaistus. Olen kyllä yrittänyt asiasta lukeakin vähän, mutta vasta valmiita ratkaisuja katsellessa ymmärsin. Nerokasta. Mika löi minulle käteen pikku kelan ledi-tarranauhaa. Tarranauha kiinnitetään seinään tms ja kytketään pikku muuntajaan ja näin voidaan viedä valoja mitä merkillisimpiin paikkoihin. Olennaista on, että nauha pitää asentaa niin, ettei sitä pääse suoraan katsomaan, ettei siis tökkää silmään. Mutta keittiön kaappien alle valaisemaan työtasoa, kaappien päälle, porraskaiteiden taakse, ulkona koristevaloiksi terassille...

Nauha maksa kuulemma kolmisenkymppiä metri. Eli samoihin menee kuin tavalliset putkivalaisimet. Plus, että ledeillä voi mennä paikkoihin, joihin muilla valoilla ei pääse.

Tykkäsin kyllä! Sitten vaan keksimään juuskeissejä :-) Ja niitähän löytyy. Takka, (saunaan ne ei käy) just ne portaat... Mmmm!

3 kommenttia:

Marko kirjoitti...

Meille on kanssa tulossa lednauhaa ja tilasinkin jo muudi.com:ista 5 metrin kelan muuntajineen. Hinta tuolle 5m kelalle oli 65€ + muuntaja 24€.
Nauhalla tullaan valaisemaan ainakin porrasaskelmat ja vaatehuoneen hyllyt, ehkä jotain muutakin...

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Ai tuolla hintaa, hmmm. Täytyypä tutkia :-)

Arto Määttä kirjoitti...

Meillekin tulee led-nauhoja keittiöön ja vähän muuallekin. Valaistussuunnittelijamme pisti keittiöön kaksi erisävyistä led-nauhaa vierekkäin. Ne täydentävät toisiaan, joten tuloksena pitäisi olla puhtaan valkoinen päivänvalospektri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...