perjantai 14. tammikuuta 2011

Muurarimestari Onni visiitillä

Olipas loistava suunnittelupalaveri muurarimestari Onnin kanssa eilen iltapäivällä. Ihan täpinöissäni nyt sitten jäädään odottelemaan hankintojen saapumista, jotta päästään hommiin.

Tarkoitus oli siis katsoa paikat, sopia tavaratilauksista, luukuista, malleista ja sopia kaikenkaikkiaan projektin etenemisestä. Lattioiden laitto painaa päälle, takkahommat täytyy saada aluilleen, jotta päästään vielä pakkasten aikana lyömään lattia kiinni.

Onni tuli (etuajassa kuten aina) paikalle, hetken hajamielisenä pyöri ympäriinsä ja katseli ja tutki. "Mites te tänne korpeen olette päättäneet talon pistää? On kyllä komea huone tämä. Ei tähän jumalauta mitään kaminaa laiteta. Erkkeriluukut ainakin ja... ja... aletaas kattoa vähän niitä kuvia, mulla on tuossa muutama (toim. huom. noin 300-400)  kuva mapissa."

Sitten "katottiin kuvia" pari tuntia eli selattiin hehtaarimappia ja spekuloitiin malleja. Saatiin sovituksi, että hella tehdään tiilerin valmiista Henna-paketista, Saharan värisenä eli vaalean keltaisena.

Olohuoneen takka tehdään tämän mallin pohjalta, koska varaavasta takasta täytyy tehdä massavampi ja mittasuhteet muuttuvat siinä alkuperin ajattelemastani, niin muutetaan myös mallia hiukan. Tulee erkkeriluukut, jotka ovat malliltaan selkeästi suorakaiteen muotoiset. Tällainen kuva löytyi sieltä mapin kätköistä:
Antiikki- eli patinoitu kupari on luukkujen väri ja tuhkikset samalla värillä. Sitten laatta tietysti myös samaa väriä.
Takkahuoneen takka on sitten nurkkatakka, malliltaan suurinpiirtein kuten alla.
Piipun ja seinän välissä on kuitenkin niin paljon tilaa, että seinän viereen täytteeksi muurattuja lokeroita puukorille ja takahuoneen tarvikkeille. Siitä takasta tulee myös vaalea, mutta tuliluukun ympärille pistetään koristeeksi tiiltä, mahdollisesti tuota saharaa josta hellakin tehdään. Eli niin, että hyllystä luukkujen alareunaan saakka olisi tiilipintaa ja loput sitten antiikkilaastia.

"No niin, kirjotas nyt sitte ylös kunet muuten muista kumminkaan: Tapani Puosilta ne erkkeriluukut ja muista pitkämalliset ne tuhkaluukut pyytää et tulee sirompi malli takallekin. Takkahuoneeseen sitten voitte itse päättää, 410x 410 tai pienempi erkkeriluukku, se on makuasia, joo. Ja tilaat ne HETI huomenna. Ja sano minulta terveiset, saat kyllä hyvään hintaan."

"Ja mä en sitten suostu tekemään mitään korvausilmaa suoraan pesään, se häiritsee palamista, et johonkin viereen voidaan laittaa sitten, miettikää sitäkin keskenänne."

Semmoisia suunnitelmia tänään - olipa tosi kivaa suunnitella. Taitaa olla yleensäkin naisväen hommia nämä takkojen suunnittelut.

PS. Hiukan myös vastustaa nyt: päätimpurimestari loukkasi selkänsä eilen. Oli iltapäivästä aika kalpea. Voi pahusta....!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...