torstai 27. tammikuuta 2011

Vähän ajatuksia jo sisustuksen suuntaan

Muutenhan ei ole kiirettä, mutta suunnitelmaa pitäisi olla jo :-)

Alakerran olohuonetta olen miettinyt.

Eli kun seiniä koolataan, on mahdollisuus vielä vaikuttaa siihen, tuleeko puolipanelointeja tms. Tykkäisin puolipanelista, jonka yläpuolelle tapetti. Mies ei tykkää, hänen mielestä tulee maalaistalon tunnelma :/ Voisikohan siihen mielipiteeseen vielä vaikuttaa...

No juu. Takkaa tehdään ja siihen tulee laattaa - jolla on joku väri. Luukut ovat patinoitua kuparia, eli selvästi lämpimässä värimaailmassa (oikeasti paljon tummemman ruskea, ei juuri ollenkaan metallinhohtoa). Eli jotain lopullista väriä siellä on jo, pitäisi alkaa miettiä muitakin. Että sitten kun se valinnan aika todella tulee, niin olisi päässä valmiina.

Lattia tulisi sama harmaa kuin nykyisessä kodissa (Tikkurilan Lattiavärikartta 2115) tai vaihtoehtoisesti vaaleampi 368x vanhan ajan värikartasta.
 Kävin tänään piipahtamassa Tammisaaren Rautiassa ja siellä tarttui silmään tällainen Cellon tapetti 
Ja hyij kun tuo kuva on ns. venäjän sininen. Oikeasti se olisi sellainen kirjosiepon munan värinen hillitty sinivihreän harmaa kuten tässä alla pesässä on. Ja köynnös on nätti suklaanruskea, joka lähestyy sopivasti uunin luukkujen kuparia. Eli tällainen tapetti voisi olla silta lämpimästä viileään värimaailmaan.
Tämän bongasin myös 
Olisikohan tuo vaikka eteiseen sitten tai mihin, mutta kävisi kyllä helmipaneelin kaveriksi.
Tämä meillä on nyt makuuhuoneessa (Laura Ashley Isodore):
Tätä alla olevaa vihreätä olisi vielä yhden huoneen verran jäljellä (Laura Ashley Thea, joka on lopetettu tuotannosta niin ettei siitä löytynyt edes kuvaa koko tapetista, tässä jossain kankaassa huonosti näkyen, mutta siinäkin siis tuo kiva kirjosiepon munan vihreä väri):
Ylipäänsä tuossa Cellon listassa (jota muuten ei pysty ollenkaan linkittämään...?) oli paljon ihan yllättävänkin kivoja tapetteja.

Hmm! Saunankin päätin jo, terveisiä vaan Naantaliin!

4 kommenttia:

Janetti kirjoitti...

Mitä jos miehelle ehdottaisi vähän toisenlaista puolipaneelia? Eli ei semmoista perinteistä puolestä seinästä poikki, vaan mitä jos se paneeli olisi normaalia korkeampi (130-150 cm) tai sitten normaalia matalempi? Oisko hassu ajatus? Ja sitten jos sen petsaa/maalaa/käsittelee jollain värillä niin eihän sen ihan perinteisen maalaismainen ole.. vai onko? :)

Hei me rakennetaan kirjoitti...

No en itse taas niin noista välitä... tai ehkä silmä on vaan niin tottunut tuohon vakikorkeuteen, onko se sitten 110 vai mikä :-)

Janetti kirjoitti...

Aijaa, minut saatiin ympäripuhuttua puolipaneeliin noilla vaihtoehdoilla. :D Kovasti olin nimittäin sitä vastaan... Nimim. Lapsuudenkodissa kaikkialla paneelia

Hei me rakennetaan kirjoitti...

Ihan hyviä ideoita kyllä. Helmipaneelista tehtynä puolipaneeli olisi kyllä tosi nätti. Tingin vielä jos paneelia saisi yläkertaan :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...